Cursuri inot copii

Cursuri Initiere Inot Copii

inot copii ,inot , lectii inot , cursuri copii

Secretul care sta la baza celor mai bune cursuri de înot pentru copii este îmbinarea armonioasa dintre lectie si joc, activitatea adorata de copii.

Sorin Boriceanu va ofera cursuri de initiere în tainele înotului pentru copii alaturi de un antrenor cu experienta, rabdare si cunostinte cum sa organizeze un program interactiv, în cadrul caruia cei mici se vor simti în largul lor.

Stiati ca bebelusii introdusi în mediul acvatic pot inota fara teama. Asta pentru ca sunt învatati cu acest mediu din timpul sarcinii. Astfel, fiecare copil are o dorinta acuta de a se balaci în piscina sau de a se juca în cada. Cu toate acestea, odata cu înaintarea în vârsta, copiii nu mai stiu cum sa înoate si au nevoie de un mentor care sa îi învete cum sa se descurce în mediul acvatic, dincolo de joaca. Cu siguranta stim ca tehnica “aruncat în apa si lasat sa se descurce” este una defectuoasa si astfel se naste necesitatea unei persoane care poate vorbi pe limba copiilor si sa le arate ca apa nu este un lucru de care sa le fie teama, ba mai mult: este un mediu în care se poate dezvolta într-un mod armonios – un mediu benefic pentru cresterea lor!

De ce au nevoie copiii sa învete sa înoate? Pentru ca înotul are numeroase beneficii atât fizice, cât si cognitive:

  • practicând înotul, copilul îsi dezvolta atentia, concentrarea asupra atingerii obiectivelor si stapânirea de sine în momente critice.
  • se învinge teama de apa
  • dezvoltarea armonioasa a corpului: brate, spate, muschii membrelor si, totodata sistemul respirator
  • copiii care au o problem? cu greutatea îsi pot modela corpul catre o greutate normala într-un mod foarte placut si distractiv alsturi de copii de vârsta lor.

Un element cu care se confrunta multi parinti este teama copilului de apa, si astfel le este greu sa îl învete pe acesta cum sa înoate. Teama de apa poate fi depasita cu ajutorul unui profesor cu experienta fata de astfel de probleme, cu care copilul poate lega o relatie de încredere – de tipul elev-mentor, si astfel sa-ti depaseasca limitele.

Astfel initiat, copilul poate sa mearga mai departe de simplul balacit în piscine sau la strand, si va putea realiza un exercitiu în timp ce se distreaza.

Comments are closed.

Call Now Button